Het overlijden van je dierbare zet dingen op scherp, confronteert je met vragen waarvan je dacht dat je ze nooit zou stellen. De periode doet je ook stilstaan bij wat écht is, bij wat belangrijk is.

Het is je misschien al opgevallen dat nabestaanden in een rouwbrief vragen om een storting te doen voor een goed doel in plaats van bloemen of kransen in ontvangst te nemen. 'Omdat bloemen vergankelijk zijn, maar ook omdat de zorg de stervende mens veel beter is georganiseerd', zegt rouwpsycholoog Manu Keirse.

Als iemand sterft, is het een grote troost als die overledene op een of ander manier voortleeft. De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen. 

Wil je graag Een Hart voor Limburg opnemen in het rouwbericht van je dierbare? Lees hieronder in de FAQ wat je hiervoor moet doen. Heel veel sterkte.

Na het overlijden van je dierbare komen er heel wat praktische en dringende vragen op je af; zoals het opstellen van het rouwbericht.

Om je zo snel mogelijk te helpen vraag je best een persoonlijke actiecode aan. Deze actiecode is rechtstreeks gekoppeld aan het rekeningnummer van Een Hart voor Limburg. 

Je kan je actiecode aanvragen via mail info@ehvl.be of telefonisch 011/878 599.

Wij bezorgen je het rekeningnummer van Een Hart voor Limburg en persoonlijke actiecode om te vermelden op het rouwbericht ter nagedachtenis van je dierbare.

Je kan onderstaande berichtgeving noteren op het rouwbericht, volgend met het rekeningnummer van Een Hart voor Limburg en je persoonlijke actiecode.

Bloemen, nog kransen, maar vrijblijvend een gift aan Een Hart voor Limburg ...

We vinden het erg belangrijk om nazorg te verlenen aan de familie van de overledene wanneer Een Hart voor Limburg als goed doel werd opgenomen in het rouwbericht. Een kaartje of een mailtje volgt enkele weken na het overlijden. Soms vraagt de familie hoeveel giften Een Hart voor Limburg ontvangen heeft ter nagedachtenis van hun dierbare. Omwille van privacy-wetgeving geven wij enkel het totaalbedrag van de giften door aan de familie. 

Heb je nog vragen?

Profielfoto Hanne Geusens_zonder witte rand

Hanne helpt je graag verder via 011/878 719.

Contacteer Hanne via e-mail