19 dec 2022

Een Hart Voor Limburg geeft 100.000 euro aan De Warmste Week.  

Een Hart voor Limburg schenkt op eerste dag meteen 100.000 euro: “Tonen dat Limburg de warmste provincie is”

Maandagnamiddag 19/12 mocht de teller van De Warmste Week al meteen een bedrag met vijf nullen verwerken toen Een Hart voor Limburg een cheque van 100.000 euro kwam afgeven. “Op deze manier tonen we dat Limburg meteen op de afspraak is en hoe warm de Limburgers van hart zijn.”

Ze wisten precies dat er om iets voor 16.00 uur iets speciaals stond te gebeuren in de studio van De Warmste Week. Er klonk net tromgeroffel tijdens de soundcheck van Bazart toen Een Hart voor Limburg het podium op mocht om een cheque af te geven. Bestuurder van het Limburgs fonds en hoofdredacteur van Het Belang van Limburg Indra Dewitte beloofde aan presentatoren Eva De Roo en Kawtar Ehlalouch dat ze de dikste, vetste cheque van de dag bij zich had. En het was niet toevallig dat ze die meteen bij de start kwam presenteren. “De Warmste Week wordt voor de eerste keer in Limburg georganiseerd. Door hier nu te staan, tonen we dat Limburg meteen op de afspraak is en hoe warm de Limburgers van hart zijn. We hopen zo meteen wat schwung in de zaak te brengen. Hopelijk volgen de cheques elkaar nu in sneltempo op”, klonk het bij voorzitter Jan Baert. “We gaan nog de hele week tonen dat Limburg de warmste provincie is”, zei Dewitte enthousiast, waarna ze The Best Is Yet To Come van Novastar aanvroeg.

Pandemie

Het bedrag van 100.000 euro dat op de cheque stond te blinken, werd tijdens de coronajaren ingezameld. “We hebben onze inkomsten enerzijds te danken aan rechtstreekse giften en legaten. Daarnaast organiseert Een Hart voor Limburg zelf verschillende acties, denk maar aan de Limburgse Eendjesrace, het WAW Sterrendiner,... Maar ook derden tonen ieder jaar weer hun goed hart door activiteiten te organiseren die wat extra geld in het laatje brengen”, legde de voorzitter uit.

Door de pandemie konden een aantal projecten echter niet doorgaan. “Daardoor was er wat geld op onze bankrekening blijven staan. Dat is uiteraard niet de bedoeling, dus dit was voor ons de ideale gelegenheid om die centjes toch goed te besteden.”

Waarom ze dan precies beslisten om De Warmste Week te steunen? “Allereerst zijn de doelstellingen dezelfde. De Warmste Week zet zich dit jaar in voor kansarmoede. Dat is al bijna twintig jaar - een verjaardag die we volgend jaar mogen vieren - de bestaansreden van Een Hart voor Limburg. Alleen richten wij ons specifiek op armoede bij kinderen.”

46 Limburgse projecten

Van de 269 projecten die door De Warmste Week gesteund worden, komen er 46 uit Limburg. Daarbij zitten verschillende projecten van instellingen die in het verleden al op hulp van Een Hart voor Limburg konden rekenen. “Ik denk bijvoorbeeld aan Heem vzw, een verblijfplek in Sint-Truiden voor jongeren tussen twaalf en achttien jaar die thuis problemen hebben. Door hen een veilige opvang te bieden, kunnen ze toch nog hun diploma halen.”

Dat De Warmste Week samenwerkt met de Koning Boudewijnstichting was een extra motivatie om deze cheque te schenken. “Ook wij werken daar als fonds mee samen. Dat geeft ons de garantie dat de ingezamelde gelden goed besteed worden en terechtkomen bij de Limburgse projecten.”

DWW 2022