18 dec 2018

Meer dan 500 internen geven hun Hart voor Limburg!

Meer dan 500 internen (leerlingen die op een internaat verblijven) overhandigen een cheque ter waarde van 8.120 euro aan de organisatie ‘Een Hart voor Limburg’, een organisatie die zich inzet om de levenskwaliteit in Limburg te verbeteren.

Warme verbondenheid

Elien Peeters, internaatsbeheerder van het Agneteninternaat van Peer, ondervond al snel wat de solidariteit onder internen en internaten betekent. In alle Limburgse internaten werden lekkernijen en gadgets verkocht en acties op het getouw gezet voor dat goede doel. “Natuurlijk is het fijn dat we dit mooie bedrag kunnen overhandigen aan ‘Een Hart voor Limburg’, maar nog belangrijker is dat onze Limburgse internen de kracht van solidariteit hebben ervaren en hebben gemerkt dat dit gelukkig maakt”, vertelt Elien enthousiast.

Apotheose

“Het totaalbedrag van 8.120 euro werd pas duidelijk tijdens de apotheose van ons ‘midwinterevent’ van internaten. Na een leuke namiddag van sport en spel vertelden delegaties uit de internaten elkaar over hun acties en werden de ingezamelde bedragen opgeteld. Wat waren we blij dat we dit samenzijn in ons internaat mochten organiseren. Om nooit te vergeten!”, besluit Jos Vrolix, internaatsbeheerder van het WICO internaat uit Hamont-Achel.

Hanne Geusens, medewerker van een Hart voor Limburg, mocht de cheque in ontvangst nemen

cheque_overhandiging_wico_internaten.jpg