Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg vzw

Bij de Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg vzw kunt u terecht voor de behandeling van psychische en/of psychiatrische problemen. Wij bieden gespecialiseerde ambulante behandeling, dit betekent dat u bij ons op afspraak kan komen zonder opname. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen bij ons terecht. Bovendien is er een specifiek aanbod voor mensen met verslavingsproblemen, epilepsie en/of forensische problemen.

Project: De creatieve koffer(s)

Non-verbale therapie biedt uitstekende mogelijkheden bij kinderen en jongeren die nog niet zo goed met woorden kunnen omspringen. Hun handelen krijgt meer ruimte en ook een andere betekenis onder meer binnen speltherapie, bij het maken van tekeningen, in het gebruik maken van poppetjes of knutselen met papier, lijm, hout en het boetseren met klei.

De Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg wilt via de creatieve koffer, die boordevol spel- en creatief materiaal zit, deze kwetsbare kinderen bereiken. Op een niet alledaagse manier worden ervaringen en emoties losgemaakt en uitgebeeld. Hierdoor kunnen hulpverleners inspelen op de noden en behoeften van deze kinderen.  

Daarenboven leren de kinderen om te experimenten met verschillende materialen, maar vooral om terug plezier te maken, hetgeen vaak onder druk is komen te staan door omgevingsfactoren en/of innerlijke conflicten.

Steun door ehvl
€3.200
Organisatie
Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg vzw
Vereniging Geestelijke Gezondheidszorg 2019