Vzw Jeugdzorgcentrum  - leefgroep Hagenhoven 

Vzw Jeugdzorgcentrum is een organisatie binnen de bijzondere jeugdzorg die bestaat uit 3 residentiële afdelingen en 1 dagcentrum. De voorziening vangt kinderen en jongeren op die zich in een verontrustende opvoedingssituatie bevinden en biedt ondersteuning aan het kind of de jongeren én zijn of haar context.

Crea Bea's en sporthelden

De leefgroep Hagenhoven vangt kinderen op van 0 tot 12 jaar. Deze kinderen hebben vaak al vele kansen gemist vooraleer ze in de leefgroep terecht komen. Het Jeugdzorgcentrum wil hen echter de kans geven om zich tijdens hun verblijf  te ontplooien en ontwikkelen. Dit op alle vlakken en op maat van het kind. Veel kinderen beschikken over talenten en kwaliteiten die ze echter niet ten volle kunnen benutten en dat is uiteraard frustrerend en teleurstellend. Met het project “Crea Bea’s en sporthelden” wil het Jeugdcentrum deze kansen vergroten en de drempel wegnemen.

De jongens van de groep willen graag voetballen en basketten. In clubverband is dit helaas niet haalbaar omwille van de ligging van de leefgroep, de vervoersmoeilijkheden en wedstrijden tijdens weekends waarbij de jongeren vaker thuis mogen overnachten. Met het nieuwe project wil de leefgroep in de eigen tuin stevige goals en basketringen plaatsen zodat de kinderen zich kunnen uitleven en kunnen oefenen.

Ook de creatievelingen binnen de leefgroep krijgen de kans hun talent aan te boren in de nieuwe crearuimte waar ze met het juiste materiaal hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Steun door ehvl
€5.250
Organisatie
Vzw Jeugdzorgcentrum - leefgroep Hagenhoven
Vzw Jeugdzorgcentrum - leefgroep Hagenhoven