Domo Hasselt vzw

Domo Hasselt biedt gezinsondersteuning “aan huis” aan kwetsbare gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De vrijwilligers zijn ‘een vriend aan huis’ die het gezin ondersteunen op tal van domeinen, zoals onderwijs, vrije tijd, opvoeding, gezondheid, talentontwikkeling, wegwijs in de dienst-en hulpverlening, versterking van het eigen sociaal netwerk van het gezin.

Scaramouche, Scaramouche, will you do the Fandango

Scaramouche is een poppenkastfiguur uit de commedia dell’arte. Door middel van poppenkast maakt Domo kinderen warm voor veeltalige activiteiten. Poppen nodigen immers uit tot spreken. Ouders helpen mee in dit creatief project door verhalen te brengen uit hun kindertijd. Onder begeleiding brengen zij al knutselend samen met hun kinderen de poppenkastpoppen tot leven. Er worden poppenkastkoffers gemaakt die vrijwilligers mee naar het gezin nemen. Zo kunnen de kinderen een huiskamervoorstelling geven voor hun familie en ook daar de veeltalige activiteiten verder doortrekken.

Covid: Hulpmiddelen om het aanbod van Domo te vergroten

Met de extra middelen die Domo ontvangt wensen zij volgende hulpmiddelen aan te kopen noodzakelijk in het ondersteunen van kwetsbare gezinnen:

  • Extra speelgoed voor hun speel-o-theek die tijdens de lockdown volledig werd verdeeld.
  • ICT materialen om ervoor te zorgen dat de kwetsbare gezinnen met kinderen op een volwaardige manier (thuis)onderwijs kunnen volgen.
  • Aanbod van paardentherapie aan getraumatiseerde kinderen.
  • Het activiteitenluik van Domo verder invullen naar een meer taalrijk aanbod.
Steun door ehvl
€14.300
Organisatie
Domo Hasselt vzw
Domo Hasselt vzw