05 sep 2023

Duck Carpet Hasselt - recordpoging 60.000 eendjes geslaagd!

Op zondag 3 september organiseerden Quartier Bleu samen met Stad Hasselt en het Handelarencollectief een nieuwe recordpoging Duck Carpet. Maar liefst 60.000 eendjes werden gelegd in teken van 20 jaar Een Hart voor Limburg. 

Om 8:00u. begonnen ze eraan; een equipe van vrijwilligers van Quartier Bleu en Een Hart voor Limburg samen met familie en vrienden. Toen de eerste zonnestraaltjes doorbraken kwamen passanten spontaan een handje meehelpen. Hierdoor werd de klus geklaard: om 14:30u. werd het laatste eendje gelegd. 

Het was een prachtig plaatje: weel wat bezoekers kwamen foto's nemen en ons feliciteren met het initiatief. Het Limburggevoel was hartverwarmend. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor al die helpende handen. 

Om 18:00u. werd alles weer netjes opgeruimd. De gebruikte eendjes krijgen nu finaal een eindbestemming als vulling voor zitzakken die we op onze beurt geven aan organisaties die we ondersteunen. 

Nog de hele maand september staat Quartier Bleu en Stad Hasselt in het teken van de Duckparade: een Duckexpo, Duckwalk en op 1 oktober de Duck race (lootjes kan je kopen in de Duckshop op Quartier Bleu aan 5€). 

https://www.duckparadehasselt.be 

Duck Carpet 2023