Over ons

Het logo van Een Hart voor Limburg vertelt ons verhaal; waarvoor staat het blokkenhart? 

Een kansrijke toekomst creëer je niet zomaar, maar bouw je op, want voor onze kinderen willen we het allerbeste. Daarom reiken we ze alle mogelijke bouwstenen aan, die ze gaandeweg in elkaar passen tot opstapjes naar kansen en ontwikkeling.

Kinderen en jongeren in kwetsbare posities hebben soms andere en/of bijzondere bouwstenen nodig om hun toekomst te verzekeren; ze worden geconfronteerd met obstakels en kunnen een duwtje in de rug best gebruiken. Er ontbreken stenen; hun blokkenhart staat wankel. Zij ervaren een kindertijd van klauteren, vallen, en soms weer opstaan.

Een Hart voor Limburg helpt hen door in het complexe samenspel tussen onderwijs, zorg en sport/vrije tijd de juiste bouwstenen aan te bieden. Hoe? Door de vele Limburgse organisaties die dagelijks werken met deze kinderen en jongeren financieel te ondersteunen. Zo behalen wij onze doelstelling: “Elk kind of jongere in onze provincie bouwstenen aanreiken om zo die kansrijke toekomst op te bouwen”. Elk kind heeft andere noden en ieders blokkenhart zal er uiteindelijk anders uitzien en dat maakt het net zo mooi en uniek!

Maar om een stevig fundament te kunnen bouwen, heb je cement nodig en dat willen wij net zijn, de verbinding tussen alle blokjes die ervoor zorgt dat het geheel sterker en standvastiger wordt. Dat cement wordt gevormd door al onze schenkers en partners, door onze expertise, door onze provincie, door iedereen die zich met een warm hart inzet voor ónze kinderen en jongeren.

Samen zorgen we ervoor dat het blokkenhart voor elk kind stabiel staat!

Missie, visie & waarden

We geven financiële steun aan initiatieven die de kansen bevorderen van kinderen en jongeren in kwetsbare posities.

Lees verder

Wie zijn we

Het dagelijks beheer is in handen van Petronella Zelissen, coördinator van Een Hart voor Limburg. 

Lees verder

Fonds Een Hart voor Limburg

Fonds Een Hart voor Limburg is een subfonds, erkend en beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Lees verder

Hart