Bethanië vzw

Bethanië vzw is een multifunctioneel centrum voor schoolgaande kinderen en jongeren tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen. De vzw biedt verblijf, dagopvang en mobiele ambulante begeleiding. Ouders, familie en de school worden nauw betrokken in de begeleiding.

Project: Kijk eens wat wij hebben gemaakt!

Voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen verblijven is het belangrijk om verbinding te blijven hebben met hun ouders, deze te versterken en te geloven in het eigen kunnen en succes te ervaren. 

Dankzij de steun van Een Hart voor Limburg zal Bethanië 3 verschillende ateliers organiseren om de band tussen het kind en zijn of haar ouders te versterken. Creatief bezig zijn samen met de ouders doet kinderen op alle domeinen groeien en helpt hen uitgroeien tot evenwichtige en zelfbewuste jongeren. Hierdoor zullen ze bewustere keuzes maken waardoor ze meer succeservaringen zullen opdoen. Creatief bezig zijn geeft hen ook de mogelijkheid om tot rust te komen na een lange schooldag en mogelijks te ontsnappen aan stressvolle situaties, zoals bv conflicten met andere kinderen. Doordat ze samen aan een taak werken met andere kinderen, leren ze belangrijke sociale vaardigheden. Ook leert het kind resultaatgericht te werken en verantwoordelijkheid te dragen. De drempel voor ouders om deel te nemen aan de verschillende ateliers is laag. De keuze van de ateliers komen immers uit een vraaggesprek naar interesses tussen ouders en kinderen. Er bestaat de mogelijkheid om groepsgericht dan wel individueel en op maat van 1 gezin te werken om de beste resultaten te bekomen. 

Steun door ehvl
€4.000
Organisatie
Bethanië vzw
Bethanië 2019