Brede School Terrilling vzw

Brede School Terrilling wil kinderen tussen 2,5 en 12 jaar uit de omgeving Beringen-Mijn die weinig of geen gebruik maken van het huidige vrijetijdsaanbod een alternatief aanbod van vrijetijdsactiviteiten aanbieden. Deze kinderen zijn niet bekend met het reguliere aanbod, kennen de organisatoren niet of andere deelnemers en staan er daarom wantrouwig tegenover. Daarenboven vormt het financiële luik natuurlijk ook een drempel, alsook de mobiele beperking.  

Project: Beringen-Mijn kiest kunst

De 3 basisscholen in Beringen-Mijn en Samenlevingsopbouw RIMO Limburg slaan de handen in elkaar en organiseren unieke en kwaliteitsvolle lessenreeksen voor alle kinderen (tot 12 jaar) die in Beringen-Mijn wonen of er naar school gaan.

Kinderen woonachtig in Beringen-Mijn zijn vaak niet bekend met het aanbod van vrijetijdsactiviteiten, kennen de organisatoren niet of andere deelnemers en staan er daarom wantrouwig tegenover. 

Door de kinderen, via een samenwerking met de school, te laten kennismaken met allerlei kunstdisciplines leren ze niet alleen nieuwe talenten ontdekken, maar krijgen ze ook de kans om andere kinderen uit hun buurt beter te leren kennen. 

Op lange termijn hoopt men dat deze kinderen de weg vinden naar de reguliere naschoolse activiteiten.

Steun door ehvl
€7.500
Organisatie
Brede School Terrilling vzw
Brede School Terrilling 2019