TUKI vzw

TUKI vzw is een niet-gesubsidieerde non-profitorganisatie die zich dagelijks inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, juridisch, praktisch en emotioneel te ondersteunen.

Project: Extra psychologische ondersteuning voor Limburgse kinderen met levensbedreigende ziektes (en hun belangrijke naasten)

Kinderen met een levensbedreigende ziekte zijn bijzonder kwetsbaar. Doordat deze kinderen beschouwd worden als zieken gaan sommige kinderen in een moeilijke situatie terecht komen omdat de omgeving hen anders gaat bekijken. Een ziek kind is veel afwezig op school, verliest soms zijn haartjes en gedraagt zich anders dan voordat het ziek was.

TUKI wil voorzien in psychologische ondersteuning van deze kinderen (en hun naasten) tijdens de periodes thuis (tussen behandelingen in) én tijdens behandelingen in het buitenland. Vanaf het begin van het behandelingsproces gaat men een band creëren tussen kind, naasten en psycholoog zodat er een juiste psychologische ondersteuning kan gegeven worden wanneer het nodig is. Deze ondersteuning draagt bij tot een betere overgang naar het 'gewone' leven na de ziekte.

Een ziek kind is niet alleen. Een kind gaat naar de kinderopvang, naar school, naar een jeugdbeweging of doet aan sport. Met dit project wordt iedereen betrokken die in contact staat met het kind.

Steun door ehvl
€7.063
Organisatie
TUKI vzw
Tuki 2019